interieur meubel reus

Tips om het maximale uit je buffetkast te halen

Geplaatst op

Een buffetkast is een fantastisch handige kast en is met name passend bij woningen met een landelijk interieur. Ze kunnen echter soms voor een rommelige uitstraling zorgen doordat deze kasten in het midden vaak open zijn. Daarom geven we je graag een aantal tips om het maximale uit je buffetkast te halen zonder in te leveren op de netheid van je woning.

Verstel losse plankjes in hoogte

Zonder dat je het weet, vergeet je vaak dat plankjes vaak verstelbaar zijn in hoogte. Hierdoor kun je veel meer uit je kast halen, zonder dat je direct nieuw materiaal in huis hoeft te halen. Als je veel ruimte verspilt tussen de bovenkant van de inhoud van de buffetkast en de volgende plank, overweeg dan om de bovenste naar beneden te verplaatsen. Of als je flessen aan de zijkant opbergt, omdat ze niet op een plank passen, probeer ook dan eens te schuiven, zodat er wel ruimte ontstaat.

Koop een setje met stapelbaar opbergmateriaal

Voor een strak uiterlijk van jouw buffetkast is het belangrijk om setjes met opbergmateriaal te kopen. Idealiter koop je meerdere setjes die gelijke formaten hebben voor de strakste look. De uniformiteit zorgt voor een uitstekend geheel.

Verzin nieuwe functies voor magazinehouders

Heb je thuis magazinehouders aan de muur hangen? Tijdschrifthouders zijn ideaal om bijvoorbeeld schoonmaakmateriaal in op te bergen, zodat het ook nog eens makkelijk bij de hand is. Het voordeel is dat je hiervoor dus geen lades meer open hoeft te doen om bij je schoonmaakmateriaal te kunnen.

Maphouders met een breder perspectief

Aansluitend op de vorige tip, kunnen maphouders/dossierhouders ook als ideale opberghulp fungeren. Gebruik er een om pannen, schalen, snijplanken te stapelen, zowel verticaal als horizontaal.

Hang haken aan openslaande deuren

Door haken op deuren te bevestigen maak je ook gebruik van de buitenkant van jouw buffetkast. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om maatbekers en lepels op te hangen, maar ook bijvoorbeeld handdoeken en theedoeken. Het zorgt ervoor dat je ook de ruimte buiten je kast nog benut.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen om je woning op en top in te richten. Lees onze teksten die je zeker zullen inspireren.

Contactgegevens

Via info @ interieurmeubelreus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden