interieur meubel reus

Interieur en ongedierte: geen fijne combinatie

Geplaatst op

Woonachtig in Nijmegen? Ongedierte liever niet op je interieur? Bel voor ongedierte bestrijden in Nijmegen een lokale ongediertebestrijder. Mieren zijn continue op zoek naar voedsel, vooral in het voorjaar. De keuken is de meest favoriete plek voor mieren, want etensrestjes zijn er altijd te vinden in de keuken. Hebt u de afwas nog op het aanrecht staan? Mieren vinden altijd wel iets zoetigs, bijvoorbeeld een druppel cola of een paar kruimels koek. Mieren weten de weg vanuit de tuin naar de keuken makkelijk te vinden. Mieren zijn zo klein dat ze altijd wel een gaatje ergens kunnen vinden om uw huis binnen te komen. Maar ook in het interieur weten ze goed de weg.

Kunnen mieren schade aanbrengen?

Mieren zijn kleine insecten, maar onderschat ze niet. Dat is juist het gevaar bij mieren, ze richten onopvallend veel schade aan. Mieren zijn namelijk ontzettend sterk en hebben een extreem uithoudingsvermogen.

  • Mieren bevinden zich graag in uw keuken. Let daarom op met etenswaren. Zodra mieren aan uw voedsel hebben gezeten, kunt u het eten beter weggooien. Een mier poept en plast namelijk wanneer hij loopt. Zodra u het voedsel eet waar een mier op heeft geplast of gepoept, is er een grote kans dat u voedselvergiftiging oploopt.
  • Mieren maken hele gangenstelsels en nesten onder de grond. Wanneer dit zich onder uw terras bevindt, gaat u dit op den duur wel vernemen. Op een gegeven moment verzakt uw terras compleet. Een terras is dan misschien nog niet zo ernstig. Maar stel u eens voor dat het de draagconstructie van uw huis is verzakt.

Wat te doen tegen mieren?

Mieren houden niet van bepaalde geuren. Deze specifieke geuren houden mieren direct op afstand. Hieronder een aantal trucs om van mieren af te komen door middel van geur:

  • Lavendel, bieslook, afrikaantjes, mini-planten en goudsbloemen verspreiden een geur waar mieren niet van houden.
  • Mieren houden niet van een kaneelgeur. Als je overlast van mieren hebt in bijvoorbeeld je keuken, zorg dan dat de geur van kaneel sterk aanwezig is.
  • Een kruid als nootmuskaat houdt mieren ook op afstand.

Kaneel en nootmuskaat zijn aanvullend in te zetten, namelijk door het te verspreiden over de looppaden van de mieren. Dit werkt extra goed.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen om je woning op en top in te richten. Lees onze teksten die je zeker zullen inspireren.

Contactgegevens

Via info @ interieurmeubelreus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden