interieur meubel reus

Ideeën voor een tuin met veel zon

Geplaatst op

Een tuin met veel zonuren is geliefd door velen. En niet voor niets! Het is heerlijk om op een zonnige dag lekker in de tuin te zitten. Lekker ontspannen met een spannend boek of gezellig barbecueën met vrienden of familie: het zijn momenten om volop van te genieten. Daarnaast leent een tuin met zonuren zich er uitstekend voor om zomerbloeiers in de tuin te planten. Door de zon komen de bloemen namelijk nóg beter tot bloei. Kun jij wel wat ideeën gebruiken voor jouw zonnige tuin? In deze blog delen we een aantal leuke tuinideeën met je. 

Kweek je eigen fruit

Eén van de leukste voordelen van een zonnige tuin is dat je deze ideaal is om je eigen fruit te kweken. Houd jij van appels, peren of juist van bramen? Alle drie deze fruitsoorten zijn ideaal om in eigen tuin te kweken. Welke fruitsoort je kiest hangt helemaal af van welk fruit je lekker vindt. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met de ruimte in de tuin. Een grote Conference perenboom neemt bijvoorbeeld veel meer ruimte in dan een aardbeienplant. Daarentegen is een de perenboom Conference dan wel weer ideaal om schaduw in de tuin te creëren. Vooral als je bijna alleen maar zon in de tuin hebt, is dit prettig.

Leg een bloemenborder aan

Een ander leuk idee voor een zonnige tuin is het aanleggen van een bloemenborder. In zo’n border combineer je verschillende bloemen met elkaar. Dit zorgt voor een kleurrijk en speels effect. Door de vele zonuren krijgen de bloemen de kans om voluit te bloeien. Wil je een paar typische zomerbloemen in jouw tuin? Dan mag de zonnebloem zeker niet in jouw tuin ontbreken. Want als er één bloem is die de tuin een zomerse uitstraling geeft, dan is het de zonnebloem wel. Ook de gladiool bloeit prachtig tijdens de zomerperiode. En wat dacht je van de klaproos en de narcis?

Meer schaduw in de tuin

Mis je toch nog wat schaduw in je zonnige tuin? Het planten van een haag of een aantal grote struiken biedt vaak al een oplossing. Wil je nog wat meer schaduw in de tuin creëren?  Denk er dan eens over na om een veranda in de tuin aan te leggen. Onder zo’n veranda kun je een mooie zithoek maken. Is het te warm? Dan zit je lekker in de schaduw. Wil je ’s avonds wat langer in de tuin zitten, maar is het eigenlijk net te fris? Dan zet je gewoon lekker de terrasverwarming aan. Zo kun je ’s avonds nog urenlang in de tuin zitten. Ook al is de zon al lang onder en is het al flink afgekoeld. Heb je een barbecue met vrienden gepland, maar is er regen op komst? Ook dan is een veranda ideaal. Je avondje met vrienden kan gewoon doorgaan én je zit lekker droog.

Bron: woon en leven

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen om je woning op en top in te richten. Lees onze teksten die je zeker zullen inspireren.

Contactgegevens

Via info @ interieurmeubelreus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden