interieur meubel reus

Hoe kies je een goed matras?

Geplaatst op

Een matras is een ontzettend belangrijk product in je leven. Je maakt er elke nacht gebruik van en het moet ervoor zorgen dat je comfortbal in slaap kan vallen. Maar welk matras past nou het beste bij jou en hoe kom je daarachter? We vroegen het de specialisten van SleepyOX en zij hebben de volgende tips voor je.  

Punt 1: Welke lengte moet het matras hebben? 
Je matras moet natuurlijk aansluiten op je lengte. Als je heel lang bent heb je dus een langer matras nodig dan iemand die wat korter is. Juist om deze reden is het belangrijk dat je van tevoren goed oriënteert welke lengte je matras moet hebben. Hoe bepaal je die lengte dan, nou dat is heel simpel: Jouw eigen lengte + 15 centimeter. Als je deze berekening aanhoudt dan zul je zien dat je bed altijd lang genoeg is voor jou lichaam. Als je een elektrische bodem hebt dan kan je het beste kiezen voor 20 centimeter meer ruimte. 

Punt 2: Welke houding heb je tijdens je slaap? 
Een goed matras moet natuurlijk zorgen voor genoeg ondersteuning tijdens je nachtrust. Je houding kan natuurlijk per persoon erg verschillen, daarom is het belangrijk dat je erachter komt wat je houding is. Als je veel op je buik ligt, is het handig dat je een stevig matras hebt. Dit komt omdat je niet wilt hebben dat je ruggenwervel in een holle kromming komt. Als je meer op je zij slaapt is een matras die meerdere steunzones heeft belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je lichaam altijd in de goede houding blijft. 

Punt 3: Heb je het snel warm of koud? 
Dit is ook belangrijk om te weten, omdat dit ook een belangrijk punt is van een matras. Als je het snel warm hebt in bed, is het verstandiger om een matras uit te kiezen die iets meer transpireert. Als je het snel koud hebt, moet je kiezen voor een matras die goed isoleert. Veel mensen denken dat warmte of kou alleen komt door je dekens, maar je matras is ook echt van groot belang. 

Hopelijk hebben deze punten je geholpen met de keuze voor je matras.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen om je woning op en top in te richten. Lees onze teksten die je zeker zullen inspireren.

Contactgegevens

Via info @ interieurmeubelreus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden