interieur meubel reus

Een canvas doek ophangen in jouw interieur? Dit moet je weten

Geplaatst op

Ben jij op zoek naar een opvallend item voor aan de muur? Er zijn verschillende manieren om een muur te decoreren. Zo kan je kiezen voor een prachtig schilderij, een muurschildering of een fotocollage. Een vorm van muurdecoratie die steeds meer terrein wint, is een foto op canvasdoek. Het is mogelijk om een prachtige natuurfoto op canvas te laten afdrukken, maar je kunt er ook voor kiezen om een gezinsfoto op canvas te laten printen. Een foto op canvasdoek geeft jouw interieur een bijzondere uitstraling en zorgt er voor dat het interieur een persoonlijke touch krijgt. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een canvasdoek.

Over canvas doeken

Een foto op canvas laten printen wordt steeds populairder. Een canvas doek kent veel voordelen. Zo krijgt de foto door het canvasdoek een bijzondere uitstraling en kan hij aanzienlijk groter worden afgedrukt dan op gewoon fotopapier. Een foto op canvas wordt bovendien op het canvas geprint met speciale inkt. Deze inkt is bestand tegen uv-straling en water., waardoor jouw foto op canvas niet verkleurd en je het canvas doek gewoon kunt afnemen met een vochtige doek.

De beste lijst voor jouw canvas

Wil jij dat jouw foto op canvas naadloos bij jouw interieur past? Dan is het aan te raden om het canvasdoek in te lijsten. De meeste gewone fotolijsten zijn echter niet geschikt om een canvas doek in in te lijsten. Om een canvasdoek toch in te kunnen lijsten zijn er daarom speciale canvaslijsten ontwikkeld. Deze canvaslijsten worden ook wel schilderijlijsten of baklijsten genoemd en geven elk canvasdoek een verzorgde uitstraling. De naam ‘baklijst’ dankt de canvaslijst aan het L-vormige profiel, dat een soort van bak vormt. In deze ‘bak’ wordt het canvasdoek opgehangen. Tussen de lijst en het canvasdoek zit altijd een kleine ruimte van minimaal 0,5 centimeter, waardoor het doek in de lijst lijkt te zweven. Hierdoor krijgt het geheel een ruimtelijke en chique uitstraling.

Een baklijst kopen bij een specialist

Wil jij jouw canvasdoek inlijsten in een baklijst? Een baklijst kopen doe je vandaag de dag eenvoudig online bij een ambachtelijke lijstenmakerij. De baklijsten van een ambachtelijke lijstenmakerij worden op maat gemaakt, waardoor ze altijd naadloos om jouw canvasdoek passen. Door jouw baklijsten online te bestellen hoef je niet op zoek naar een fotospeciaalzaak bij jou in de buurt, maar kan jij jouw bestelling heerlijk vanaf de bank samenstellen. Omdat baklijsten verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, maten en stijlen is er voor elk canvasdoek een passende lijst.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen om je woning op en top in te richten. Lees onze teksten die je zeker zullen inspireren.

Contactgegevens

Via info @ interieurmeubelreus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden