interieur meubel reus

Beste type verlichting voor elke kamer in huis

Geplaatst op

Elke kamer in huis heeft een ander doel en de verlichting moet dat weerspiegelen. Sommige ruimtes, zoals de keuken of wasruimte, hebben taakgerichte verlichting nodig. In andere ruimtes, zoals woonkamers, kun je beter gaan voor indirect en algemeen licht. In deze blog lees je hoe je de beste verlichting voor elke kamer in huis kunt bepalen.  

Keuken

De meeste, vooral grotere, keukens hebben verschillende soorten verlichting nodig voor voldoende zicht. Kies voor algemene verlichting die het licht gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Installeer vervolgens lichtbronnen direct boven werkplekken om het zicht daar te verbeteren. Maak je keukenverlichting compleet met accentverlichting voor extra functionaliteit. Zorg dat je de helderheid van het licht kunt aanpassen zodat wanneer je laat in de avond naar de keuken gaat, het licht dan wat zachter is. 

Woonkamer

Woonkamers zijn goed voor verschillende activiteiten, dus je wilt de verlichting makkelijk kunnen aanpassen. Zorg in de woonkamer voor verschillende lichtbronnen waarvan je de helderheid kunt aanpassen. Je kunt individuele lampen verplaatsen en draaien om met het licht te spelen. 

Eetkamer

In de eetkamer vinden gesprekken plaats en je vindt er de nodige gezelligheid, wat betekent dat een donker, grimmig design niet ideaal is. Een goede algehele verlichting is essentieel, dus plafondlampen werken goed in eetkamers. Als je in je eetkamer een statement wilt maken, kan een kroonluchter een prachtige oplossing zijn. Denk er bij het installeren aan dat deze ongeveer 33 cm boven de tafel moet hangen. Je vindt verschillende, mooie plafondlampen bij Lampentoppers

Badkamer

Voorkom in de badkamer dat lichten naar de spiegel wijzen. Dit kan vervelende schaduwen creëren en hierdoor heb je slechter zicht wanneer je in de spiegel kijkt. Installeer in plaats daarvan lampen aan elke kant van de spiegel voor een gebalanceerde verlichting. Helder licht is het beste voor badkamers en zorg hier wederom voor een algemene lichtbron midden in de badkamer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen om je woning op en top in te richten. Lees onze teksten die je zeker zullen inspireren.

Contactgegevens

Via info @ interieurmeubelreus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden